Inspectie & onderhoud

Kwetsbare plekken snel ontdekken

Een plat dak is kwetsbaarder dan een pannendak en heeft daarom meer onderhoud nodig.  Platdak.nl raadt aan om jaarlijks een inspectie uit te voeren zodat kwetsbare plaatsen snel ontdekt worden. Het voor- of het najaar is de beste periode.

Inspectie
Onze dakdekkers lopen kwetsbare delen na, checken de aansluitingen van het platte op regenwaterafvoeren en aansluitingen op opgaande muren.

Mos- en algengroei
Bij Platdak.nl voeren we ook het onderhoud uit, zo herstellen wij bepaalde kwetsbare delen, waar nodig maar verwijderen ook mos- en algengroei.

Bedekking
Ook controleren wij de eventueel aanwezige beschermlaag van de dakbedekking. Dit kan bijvoorbeeld leislag (fijn gemalen leisteen) of grind zijn. Na verloop van tijd wordt de beschermlaag dunner en kan uv-straling ontbinding van het bitumen eronder veroorzaken. Bitumen veroudert door inwerking van zonlicht. Goede afscherming bepaalt dan ook in hoge mate de levensduur.

Zonnepanelen op plat dak
Zeker wanneer er zonnepanelen zijn geplaatst op het platte dak, kan een jaarlijkse inspectie en onderhoud hét verschil maken voor de levensduur. Bovendien komt u dan ook niet voor financiële verrassingen te staan.  

Inspectie- of onderhoudsafspraak maken